O Pilatesu

Pilates je sistem telovadnih vaj, ki jih je razvil Joseph Pilates.
Glavni cilj vadbe je čim boljša kontrola telesa med gibanjem.

Strokovna obravnava.

Pilates vadba na aparatih.

Majhne skupine, prilagojene posamezniku.

Izvajanje rehabilitacije s pomočjo pilates aparatov.

Pilates vadba

Pilates je sistem telovadnih vaj, ki jih je razvil Joseph Pilates. Sam je vadbo imenoval Kontrologija. Glavni cilj vadbe je čim boljša kontrola telesa med gibanjem. Pilates vaje so korektivne, saj popravljajo nepravilnosti v telesu, kot so nepravilen položaj kolen, stopal, medenice, ramenskega obroča in hrbtenice.

Intuicija Josepha Pilatesa o razumevanju človeškega telesa in razvoj posebnih aparatov sta glavna elementa vadbe, ki omogočata vsesplošno zdravje. Na telesni ravni vadba pilatesa enakomerno razvije telo, popravlja napačno telesno držo in izboljša vzorce gibanja. Na psihološki ravni pa redna in kvalitetna pilates vadba omogoča samozdravljenje in razvoj pozitivnega značaja. Cilj je razvoj popolne skladnosti telesa, uma in duha.

V PP studiu ponujamo različne možnosti izvajanja pilates vadbe. Za individualno, semi-individualno ali posebne želje (zaprte pilates skupine 3 ali 4 osebe) nam prosim pišite.

Individualna vadba:

Vadba je popolnoma prilagojena posamezniku. Individualna ura je primerna za:

  • začetnike,
  • namen rehabilitacije ali za osebe, ki potrebujejo več prilagojenih vaj,
  • tiste, ki si želijo najboljše,
  • vrhunske športnike;

Semi-individualna vadba (v paru)

Uro se izvaja v dvojicah. Primerna predvsem za:

  • dvojice s podobnimi cilji ali potrebami,
  • tiste, ki si želijo največ za najbolj ugodno ceno,
  • družinske člane ali pare;

Skupinska vadba

Pilates vadba v skupini do 4 vadečih. Primerna za:

  • osebe brez težjih ali akutnih bolečin/poškodb,
  • vse, ki imajo raje vadbo v skupini;
Individualna vadba pilates
PP Studio oprema za pilates

Pilates vadba na aparatih

Pilates sistem vadbe vključuje vadbo na različnih aparatih, ki učijo telo pravilne izvedbe vaj. Aparat vodi telo skozi gibanje in pomaga, da aktiviramo pravilne mišice v pravilnem vrstnem redu. Z aparati tudi lažje dosežemo bolj specifične cilje in želje.

»You will feel better in ten sessions, look better in twenty sessions, and have a completely new body in thirty sessions.«

Joseph Pilates

Joseph Pilates

Joseph Humbertus Pilates se je rodil leta 1883, v Mönchengladbachu v Nemčiji. Njegov oče je bil telovadec in to mu je omogočalo, da se je že kot otrok ukvarjal  z orodno telovadbo, treningom moči ter boksom. V otroštvu je poleg redne telesne dejavnosti veliko časa preživel v gozdu, kjer je opazoval lahkotnost in eleganco gibanja živali. Navdušenje nad telesom in gibanjem ga je tako spremljalo že od otroštva. Svojo poklicno pot je začel kot pivovar, kasneje pa se je v iskanju novih priložnosti za boljše življenje preselil v Anglijo. Tam so ga med prvo svetovno vojno zaprli v internacijski kamp, sprva v Lancastru, nato pa na otoku Isle of Man. V ujetništvu je Pilates zasnoval in razvijal sistem vadbe, ki ga je poimenoval kontrologija. Po koncu ujetništva se je vrnil v Nemčijo ter ustanovil svojo šolo boksa. S poučevanjem in izvajanjem boksa je nadaljeval do odhoda v Ameriko leta 1926. Na poti je spoznal svojo partnerico Anno Claro Zeuner, s katero je ob prihodu v New York ustanovil pilates studio. V Ameriki je razvijal aparate in pripomočke ter poučeval vse do svoje smrti leta 1967.

Joseph Pilates je svoja mišljenja zapisal v dveh knjigah. Prva knjiga, ki ima naslov Tvoje zdravje (Your Health), je izšla leta 1934. Druga knjiga, ki ima naslov Vrnitev k življenju s kontrologijo (Return to life through Contrology), pa leta 1945.

Joseph Pilates

Pišite nam za individualno vadbo.

Če želite individualno vadbo, vadbo v paru ali v manjši, zaključeni skupini, nam vaše želje prosim sporočite preko sporočila ali klica. Z veseljem bomo poiskali rešitev, ki vam najbolj odgovarja pri doseganju vaših ciljev.

Scroll to Top

Sporočite nam vaše želje:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name
GDPR