Ostale storitve

Poleg pilatesa v PP studiu izvajamo tudi različne storitve za zmanjšanje bolečin, boljše počutje ali z namenom izboljšanja zmogljivosti pri vašem primarnem športu. Izvajamo tudi rehabilitacijske programe, kjer kombiniramo pilates ter druge storitve, prilagojene posamezniku.

Manualna diagonostika PP Studio Dornberk

Manualna in kineziološka diagnostika za ortopedske težave

Pravilno postavljena diagnoza je bistvena za hitrejše in učinkovitejše odpravljanje bolečin in težav. Iz podrobne anamneze in s pomočjo različnih testov ugotovimo kje se nahaja vzrok težav.

Kinezioterapija

Kineziologija je veda o gibanju. Kinezioterapija pa je zdravljenje s pomočjo gibanja.

Kineziologija obravnava fiziološke, anatomske, biomehanske in druge principe in mehanizme gibanja ter njihov vpliv na izboljšanje zdravja in zmanjšanja bolezni. Kineziologi se poleg vodenja vadbenih programov za normalno populacijo ukvarjamo tudi s:

  • rehabilitacijsko in korektivno vadbo po različnih poškodbah,
  • kondicijskimi pripravami vrhunskih športnikov,
  • zdravljenjem oziroma zaviranjem različnih kroničnih bolezni ter
  • znanstvenimi raziskavami na področju gibanja človeka.
Kinezioterapija PP Studio
Manualna terapija

Manualne tehnike za odpravljanje bolečin

Uporabljamo različne manualne tehnike s katerimi pospešujemo proces rehabilitacije, od klasične masaže, mobilizacije sklepov do manipulacije fascij.

Iz anatomskega vidika predstavlja fascija neprekinjeno strukturo vezivnega tkiva, ki poteka vzdolžno po celem telesu (od glave do stopal in prečno čez različne sloje tkiv). Fascija obdaja tako notranje organe, kot tudi mišice, ki jim definira obliko. Obenem pa vsaj 30 odstotkom mišicam služi kot narastišče. To pomeni, da fascija povezuje različne mišice, ki skupno sodelujejo pri določenih funkcionalnih gibih.

Različni notranji ali zunanji faktorji, kot so poškodbe in operacije, lahko vplivajo na homeostazo fascije, kar privede do zadebelitve in zlepljenja same fascije. Te spremembe negativno vplivajo na mišično-fascialno ravnovesje, kar privede do bolečin oz. zmanjšane moči in amplitude giba v prizadetem segmentu (ali pa v bližnjem – rekli smo, da fascija neprekinjeno poteka čez celo telo), ki ga mišično-fascialni sistem uravnava.

Manipulacija fascije je manualna tehnika, pri kateri terapevt najprej preko anamneze in testov ugotovi, kje se nahaja vzrok težav.

S palpacijo določenih točk na mišicah ali v bližini sklepov nato preveri če je struktura fascije spremenjena. Manipulacija oz. sprostitev teh točk (terapevt uporablja prste, členke ali pa komolec) takoj povrne fasciji elastičnost in pravilno drsenje ter posledično odpravi bolečine in težave gibalnega sistema.

Lepljenje kinezioloških trakov

Kineziološki trakovi so primerni za uporabo pri športu ali poškodbah. Poškodovane mišice, vezi in sklepe podpira ter pospešuje regeneracijo tkiv.

Lepljenje kinezio trakov

Sporočite nam vaše želje.

Vabljeni na uvodno uro ali posvet, kjer bomo skupaj našli način, kako vam lahko kar najbolj pomagamo.

Scroll to Top

Sporočite nam vaše želje:

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name
GDPR